Érintettekből álló önkéntes munkacsoport segíti az AOSZ munkáját

Az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) történetében először autizmussal élő fiatalokból álló önkéntes munkacsoport segíti az országos érdekvédelmi szervezet munkáját. A munkacsoport tagjai mind érintettek, diagnózissal rendelkeznek, vagy éppen most zajlanak a diagnózissal kapcsolatos teendőik. A fiatalok részt vettek az Országos Autizmus Stratégia egyeztetésen, ahol ötleteikkel, személyes tapasztalataikkal, segíteni vágyásukkal sokat tettek hozzá a megbeszélés tartalmához.

A csoport tagjai rendszeresen végeznek szemléletformáló tevékenységet. Céljaik közé tartozik formálni a szülők, szakemberek, és az “NT-k” szemléletét azáltal, hogy valós, létező, személyes élményekkel telt tapasztalataikat átadják másoknak. A szemléletformáláson kívül saját multimédiás anyagok készítésével, valamint tapasztalati segítségnyújtással is szolgálnak a hozzájuk fordulóknak.

Aki szeretné velük felvenni a kapcsolatot, mert:
a.) érintett, és maga is szeretne részt venni az érdekvédő tevékenységben;
b.) maga is érintett, és bár csatlakozni nem szeretne, de érdekli, és többet akar megtudni róla;
c.) szülő, szakember, pedagógus – egyszóval olyan ember, aki rendszeresen találkozik autizmussal élő személlyel, és jól jönne néhány tapasztalati, gyakorlati jó tanács;
d.) egyszerűen csak tetszik neki az ötlet, és szeretné jobban megismerni őket -, az írjon az asd@esomber.hu címre.

A munkacsoport tagjai bátorítanak mindenkit, aki érdeklődik tevékenységük iránt, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, mert abban hisznek, hogy mindenkinek a véleménye számít.