Energy Life az autista gyermekekért

Kép forrása: Alapítvány az Autista Gyermekekért Facebook oldal

Ahogy arról már korábban hírt adtunk az Alapítvány az Autista Gyermekekért szervezet Megnyitotta az Energy Life projektet.

A program részeként funkcionális edzéseket tartanak majd a gyerekeknek és szüleiknek a mozgásközpontban, ezzel is segítve a fiatalok társadalmi integrációját.

A HACSuNK korábban 400 millió forintos uniós forrást nyert közösségi célok lebonyolítására, támogatására. Az akciócsoport keretösszegéből két projektre nyert támogatást az ALAUTI. Ennek köszönhetően a gyerekek csokiműhely-foglalkozásokon vehetnek részt. A mozgásközpontban pedig megfelelő körülmények között biztosított számukra a testmozgás, emelte ki Győrfi Anikó, az Alapítvány az Autista Gyermekekért kuratóriumi elnöke. – Horizontális célokat tudunk megfogalmazni az egészséges életmód miatt. Az inkluzívitás miatt pedig az, hogy mégiscsak társas kapcsolatokat szerezhet, kimozdulhat, elmehet egy olyan helyre a gyerek, ami nem az otthona. Tehát egy kicsit bővíti az interakciós körét – mondta el Győrfi Anikó, az Alapítvány az Autista Gyermekekért elnöke.

A Kanizsa TV rövid filmje a programról ITT megtekinthető.