Élménybeszámoló a “Szívből pattan!” című rendezvényről

“Szívből pattan! – Élő flipper játék és élménynap a fogyatékos gyermekekért – egy rendhagyó érzékenyítő program, ami az általános és középiskolás fiatalokat ismerteti meg a fogyatékkal élő emberek világával. Tapasztalati úton megszerezhető tudást és érdekes információkat adunk át, hogy a résztvevők élményekkel és ne száraz adatokkal gazdagodjanak. A misszió évről-évre ugyanaz, minél több fiatal elérése és érzékenyítése a fogyatékos emberek iránt, a már kialakult előítéletek lebontása, illetve lehetőség szerint a kialakulásuk megelőzése…” (kezenfogva.hu)

Az Autisták Országos Szövetsége színeiben mi is részt vettünk a Margitszigeten, a KézenFogva Alapítvány „Fogadd el, fogadj el” élménynapján érzékenyítő programokkal, azért, hogy a fiatalok játékainkon keresztül betekintést nyerhessenek az autista emberek világába, abba, milyen viselkedésmódok gyakoriak náluk,hogyan érzékelik a körülöttük zajló eseményeket, és abba is, hogyan tudjuk az ő életüket élhetőbbé, könnyebbé tenni, hogy társaikkal egyenlő mértékben élvezhessék ők is velünk együtt az életet.

Egy sátorban voltunk a Gubbio alkalmazással, a “Csupaszám – az autista kalóz lakhelye” állomásnál.
A hozzánk látogató gyermekek nagyon nyitottak, érdeklődőek voltak, óriási köszönet illeti meg a pedagógusokat, akik fontosnak tartják, hogy a tanítványaikat megismertessék a fogyatékossággal élő emberekkel, mert így válhatnak belőlük elfogadó felnőttek, ezen keresztül befogadóbb társadalom.

A rendezvény fotói weboldalunk galériájában megtekinthetők.