Elektronikus hírközlési akadálymentesség – nyilvános konzultáció

A hírközlési szolgáltatások akadálymentesítésével kapcsolatos konzultáció kérdőívének kitöltési határideje meghosszabbításra került, az új határidő: 2018. május 23-a.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: hatóság) nyilvános konzultációt indít, amelynek tárgya a hazai hírközlési akadálymentesség helyzete. A Hatóság felhívja az érdekeltek figyelmét arra, hogy álláspontjukat, javaslatukat, észrevételeiket a letölthető kérdőív postai, illetve elektronikus úton való visszaküldésével terjeszthetik elő 2018. május 9-én május 23-án, 17 óráig. A nyilvános konzultáció során beérkező anyagokat a Hatóság internetes honlapján fogja közzé tenni.

Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint félmillió fogyatékos ember él. A fogyatékos emberek társadalmi integrációjában lényeges szerepük van az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak, mégpedig a szolgáltatásaik, az ügyintézés és a kommunikáció akadálymentesítése által. A hatóság ezért fontosnak tartja, hogy ösztönözze az egyes érdekeltek közötti párbeszédet annak érdekében, hogy a fogyatékos emberek a jövőben egyenlő eséllyel férhessenek hozzá az elektronikus hírközlési szolgáltatásokhoz.

A konzultációs dokumentum és további információk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hivatalos honlapján ide kattintva érhetők el.

Ide kattintva megtekinthetik, követhetik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Facebook oldalát.

Forrás: nmhh.hu