Együttműködés a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karával

Az Autisták Országos Szövetségét megkereső érintettek és családjaik gyakran kérnek olyan ügyekben segítséget, melyhez valamilyen jogszabály pontos ismerete, értelmezése szükséges. Az AOSZ Info-Pontokban dolgozó munkatársak belső felkészítés keretében sok jogi támogatást kapnak a munkájukhoz, igyekeznek a legjobb tudásuk szerint válaszolni a tanácsot kérőknek, de esetenként képzett jogász állásfoglalására is szükség van.  Az AOSZ Jogsegély szolgálata egyre nagyobb kihívással néz szembe, mert a megkeresések rendkívüli mértékben szaporodnak. Ez indította el további jogi tanácsadás lehetőségének keresését.
A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán működő Jogklinika a joghallgatók bevonásával civil szervezeteket segít. Az Autisták Országos Szövetsége és a Jogklinika megállapodást kötött, melynek köszönhetően a joghallgatók segíteni fogják az AOSZ-hoz érkező jogi esetek megoldását, vagy tanácsadását.
Az Autisták Országos Szövetsége február 26-án lehetőséget kapott a bemutatkozásra és ezzel kezdetét vette az együttműködés.

A megkeresőknek a segítséget továbbra is AOSZ InfoCentrum szolgáltatásunk keretében biztosítjuk.