Együtt az állásig – Újra munkára felkészítő program a Salva Vita Alapítványnál

A Salva Vita Alapítvány 2024 tavaszán egy munkára felkészítő programot szervez olyan fiataloknak, akik fogyatékossággal élnek, és szeretnének munkát találni.

Miből áll a program?

A program alatt olyan dolgokat fogtok tanulni, amik segítenek nektek, hogy magabiztosabbá váljatok az álláskeresés során. Lesznek olyan órák, ahol elméleti tudást szerezhettek, és olyanok is, ahol a gyakorlatban is kipróbálhatjátok, hogy milyen lehet egy munkahelyen dolgozni.

A Salva Vita Alapítvány célja az, hogy ti magabiztosan tudjatok állást keresni, és hogy tisztában legyetek a saját képességeitekkel. A program során például olyan dolgokat fogunk tanítani nektek, hogy hogyan kell egy jó önéletrajzot megírni, vagy hogyan kell jól szerepelni egy állásinterjún.

A program része lesz az is, hogy kimehettek olyan cégekhez, ahol a tanultakat a gyakorlatba is ültethetitek és kipróbálhattok bizonyos munkafolyamatokat. Ez nagyon izgalmas lehetőség arra, hogy megmutassátok, milyen ügyesek vagytok!

Ki mehet el erre a programra?

Ha 16 és 29 év közötti fiatal vagy, jelenleg nem dolgozol, és szívesen részt vennél ezen a programon, akkor szeretettel várnak! Fontos, hogy szeress csoportosan dolgozni és új emberekkel megismerkedni.

Mikor és hol van a program?

A program áprilistól júniusig tart majd. Lesznek benne csoportos foglalkozások (6 alkalommal), beszélgetések egy mentorral és munkahelyi látogatások is.

A foglalkozásokat és beszélgetéseket a Szeglet Közösségi Térben (1116 Budapest, Albertfalva u 3/a) tartják, a gyakorlati részek pedig különböző cégeknél lesznek Budapesten belül.

Hogy kell jelentkezni?

A részvétel ingyenes, de először jelentkezni kell. Jelentkezni ezen a linken tudsz: “Fiataloknak szóló programjaink”. Ha sokan jelentkeznek, nem tud mindenki menni a programra. Sok jelentkezőből az mehet, aki korábban jelentkezett.

Sikeres jelentkezést követően telefonon egyeztetnek veled. Ha továbbra is tetszik a program és részt vennél, akkor egy személyes találkozóra hívnak március 13-28. között.

Reméljük, hogy tetszik neked ez a program, és ott leszel!

Ha bármi kérdésed van, nyugodtan keresd a Salva Vita Alapítványt!

Kappel Katalin

E-mail: kappel.katalin@salvavita.hu

Telefonszám: +36-20-249-69-10

Demjén Zita

E-mail: demjen.zita@salvavita.hu

Telefonszám: +36-70-452-40-62