„Egy hajóban evezünk”

Egyre több állami szervezet és szolgáltató ismeri fel, hogy dolga van a világban több tízmillió embert érintő autizmussal. A magyar rendőrség – már évekkel ezelőtt – az elsők között kereste az autizmus ellátás hazai szereplőit, hogy hasznos ismereteket szerezzen a kommunikációs kihívásokkal járó helyzetek kezeléséhez. Az április 2-i világnap alkalmából, idén a Magyar Posta és a Hadtörténeti Múzeum is készült egyedi rendezvényekkel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság színes és izgalmas programot szervez az autizmussal élő gyerekeknek nyílt napján. Kutyás- és rendőrmotoros bemutató és még számos érdekes program várja a regisztrálókat.

A Magyar Posta a világnap alkalmából online és offline előadásokat tart munkatársainak, hogy jobban megismerjék az autizmussal élő embereket. Bízunk benne, hogy a postai ügyintézés során már ismerni és érteni fogják az autizmussal élő személyek speciális igényeit a szolgáltatásban dolgozók.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum az Autizmus Világnapja alkalmából papírhajómakett kiállítást rendez Nemes András Bence, 21 éves autista fiatalember alkotásaiból „Egy hajóban evezünk” címmel.

Az AOSZ és az autizmus ellátás hazai szereplői az év 365 napján azért dolgoznak, hogy a társadalom megismerje az autizmus sajátosságait, és a maga színességében és sajátosságában, természetesen fogadja a mindennapokban az autista gyermekeket, felnőtt társainkat, hogy életüket ők is a legnagyobb autonómiával és teljességgel élhessék minden nap.

Egyre több szolgáltató és közintézmény fordul felénk – reményeink szerint nem csak ezen a napon evezünk egy hajóban!