Csatahajók az AOSZ Napon! – bemutatkozik a “Mindenki ugyanúgy más” kiállítás

Ilyen még nem volt: kiállított hadihajómakettekkel is találkozhatsz, ha ellátogatsz az idei AOSZ Napra!

Nemes András Bence autista tanuló, a Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Magyarbánhegyesi Tagintézményének diákja egészen különleges hobbit űz: szabadidejében a csatahajó modellezéssel foglalkozik. Az egészen apró részletekig megformált hajómodelleket otthonában, a Békés megyei Orosházán kartonpapírból készíti el.

forrás: www.beol.hu

Bence azóta érdeklődik a hajózás iránt, mióta szüleivel megnézte a Titanic című filmet. Az elmúlt időszakban töretlen lelkesedéssel készítette mérnöki pontossággal megformált modelljeit. Művei mára akkora sikert arattak, hogy műveit a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban is kiállították a “Mindenki ugyanúgy más” programsorozat részeként, és a hajók hamarosan az ország több pontjára is eljuthatnak.

A hadihajómakettek bemutatójáról az alábbi linken található videós beszámoló: https://youtu.be/sqbIK6A0DMc?t=425

Bence több alkotásával is találkozhatsz 2019. december 7-én Budapesten, az AOSZ Napon, ahol Bence saját maga fogja nekünk bemutatni azokat. A 2019. évi AOSZ Nappal kapcsolatban az alábbi aloldalunkon találsz bővebb információt: www.aosz.hu/aosznap2019.