Civilút Odaadó-közönségdíj – Szavazz Szántó Tamásra!

Forrás: Civilút YouTube videója

Szántó Tamás, az AOSZ jelöltje a békéscsabai AUT-PONT Alapítvány elnökeként és érintett szülőként közel 25 éve dolgozik azért, hogy az autista emberek is méltó életet élhessenek. Mára a hazai autizmus szakma,a szülőközösség és a döntéshozók szemében is ismert, inspiráló, példamutató személy lett.

1999-ben harmadmagával megalapította az AUT-PONT Alapítványt, melynek máig az ügyvezetője. Az alapítvány működteti az AUT-KÖZ-PONT fogyatékosok nappali intézményét 2003 óta, valamint a TÁM-PONT támogató szolgálatot 2008 óta. Ezek a szolgáltatások kezdetek óta példaként, gyakorlati helyként és érdekvédelmi bemutató helyként is szolgálnak az autizmus specifikus szolgáltatások kialakításához, bizonyítják, hogy az autista emberek szakszerű támogatásával méltó élet biztosítható számukra.

Szülőtalálkozókat, konferenciákat, szakmai fórumokat szervez, együttműködik az autizmussal foglalkozó szakértőkkel. 

Közel 300 család veszi igénybe a segítő szolgáltatásokat.

Kiemelkedő a 2007-ben megrendezett „Kommunikáció és autizmus: azonos nyelvet beszélünk?” konferencia, melynek hatására megjelent hazánkban Olga Boghdasina: Valódi színek c. könyve, mely az autizmus területén újdonságnak számító érzékelési zavarokról ír.

Szántó Tamás élete és munkája példaértékű, inspiráló az autista társaink elfogadásáért dolgozó emberek számára. Készségesen segít mindenkinek, hogy az általa létrehozott jógyakorlat újabb jógyakorlatokat hozzon létre.

A Civilút Alapítvány 2021-ben alapította meg az Odaadó díjat, amellyel azokat az embereket ismerik el, akik munkájukkal erre rászolgáltak, egyéni teljesítményükkel a közösség számára értéket teremtenek, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé.

Az Odaadó Díjra a Civilút Alapítvány együttműködő partnerei tehettek ajánlást. A díjra életmű és közösségi kategóriában várták a jelöléseket. 2023-ban közönségdíjat is osztanak. A beérkezett jelölések közül a zsűri javaslata alapján választották ki azokat, akik részt vesznek az online közönségszavazáson. 

A szavazás a Civilút Facebook oldalán történik. A kommentekben látható legelső videó alatt szavazhattok Szántó Tamásra ❤️, 😊 vagy 👍 jelekkel. 

A szavazás október 12-én éjfélkor zárul. 

SZAVAZÁS: ITT