Civil szakmai műhelysorozatot szervez a FESZT

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) támogatásával civil szakmai műhelysorozatot szervez 2017. augusztus 30. és szeptember 20. között.

A rendezvény sorozat keretein belül a FESZT országszerte 4 helyszínre, Kaposvárra, Szombathelyre, Nyíregyházára és Békéscsabára, látogat el azért, hogy a fogyatékos emberek érdekvédelmét ellátó helyi szervezetekkel találkozzon. Az esemény célja, hogy a helyi szervezetek megismerhessék azt a kiváltási folyamatot, mely lehetőséget biztosít a jelenleg nagy intézményekben élő fogyatékos emberek számára, hogy önálló, önrendelkező életvitelt biztosító támogatott lakhatásba költözzenek, valamint a helyi közösségekbe beilleszkedve annak részévé váljanak.

Szeretnének a helyi szervezetekkel közösen gondolkodni a kiváltási folyamatokról, annak hatásairól, a nagy intézményekben élő társaink jövőbeli támogatásáról. Fontosnak gondoljuk a felmerülő kérdések, kételyek, feladatok megismerésére és megvitatására személyes alkalmak teremtését, ezért számítunk minden helyi érdekvédelmi szervezet, érdeklődő részvételére!

Az események részletes programjáról a FESZT weboldalán és Facebook oldalán vagy a műhelyekhez kapcsolódó meghívókban olvashatnak!

A Kaposvári rendezvény meghívója ITT olvasható.

Az AOSZ eseménynaptárában mind a 4 rendezvény megtalálható:

Kaposvár
http://aosz.hu/esemeny/civil-szakmai-muhely-kaposvar/

Békéscsaba
http://aosz.hu/esemeny/civil-szakmai-muhely-bekescsaba/

Szombathely
http://aosz.hu/esemeny/civil-szakmai-muhely-szombathely/

Nyíregyháza (FIGYELEM, A RENDEZVÉNY HELYSZÍNE MEGVÁLTOZOTT!)
http://aosz.hu/esemeny/civil-szakmai-muhely-nyiregyhaza/

 

forrás: FESZT