Budapesten találkoztak az érdekvédelmi tanácsadók

2017. szeptember 8-án újra találkoztak az érdekvédelmi tanácsadók Budapesten, ahol megismerték és kipróbálták a nagy létszámú intézményekben fogyatékossággal, pszichoszociális fogyatékossággal, szenvedélybetegséggel élő személyek emberi jogainak érvényesítésülését célzó fejlesztési folyamatot előkészítő felmérést.

A felmérés célja, hogy feltérképezze az intézményekben élő személyek jelenlegi helyzetét, környezetét és lehetőségeit. Az érdekvédelmi tanácsadók a felmérés ismeretében meg tudják tervezni azt a folyamatos támogató tevékenységet, mely a lakók önrendelkező életviteléhez, az egyenlő esélyű hozzáféréséhez és a lakókat elfogadó társadalmi attitűd eléréséhez vezetnek.

A felkészítő alkalom vendége volt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója Bátori Zsolt, aki az érdekvédelmi tanácsadók számára tájékoztatást nyújtott az SZGYF intézményeiben tervezett kiváltási folyamatokról, válaszolt az érdekvédelmi tanácsadók kérdéseire és megerősítette, hogy a Főigazgatóság együttműködő partnerként támogatja munkájukat a kiváltási folyamatok során.

Forrás: Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (https://www.feszt.eu/hir/budapesten-talalkoztak-az-erdekvedelmi-tanacsadok/)