BID Festival, autizmust érintő filmvetítés a Cinema City szervezésében

A 2018. január 23-28 között  a Cinema City Arénában  4. alakalommal megrendezésre kerülő Budapest International Documentary Festival  (BIDF) a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma, ill. e filmek magyarországi premierje.

A fesztiválon a közönség minden vetítés után a film kulisszatitkairól kérdezheti a meghívott alkotókat. A filmek versenyében rangos szaktekintélyekből álló zsűri dönt a díjakról. A fesztivál alapítói: Sós Ágnes nemzetközileg elismert filmrendező (pl.: Szerelempatak c. film), és Balogh Rita kreatív producer.

Az én vérem / Communion  Az Európai Filmdíj Dokumentumfilm kategória győztese 2017-ben! (rendező: Anna Zamecka; 2016, lengyel dokumentumfilm, angol és magyar felirattal, 72 perc)

Amikor a felnőttek cselekvésképtelenek, a gyerekek kénytelenek idő előtt felnőni. Ola, a 14 éves kislány maga gondoskodik igénytelen apjáról, autista öccséről, és tőlük külön élő anyjáról. Minden erejével próbálja újraegyesíteni a családját, és abban reménykedik, hogy haza tudja hozni édesanyját. Nikodemnek, 13 éves öccsének elsőáldozása jó ürügy arra, hogy a család végre együtt lehessen…  Nem mindennapi film az elutasítottak szépségéről, a gyengék erejéről, és a változás szükségességéről, amikor az lehetetlennek tűnik.

A Communion c. film előzetese ide kattintva tekinthető meg.

VETÍTÉSI IDŐPONTOK:

  • 2018.01.26. Péntek 10:15
  • 2018.01.27. Szombat 16:30.

Helyszín: Budapest, CINEMA CITY ARÉNA .

A filmeket eredeti nyelven, angol és magyar felirattal vetítik. A vetítések után az alkotókkal lehet beszélgetni.

A január 27-i vetítés után az alkotó mellett szakemberek és érintettek is részt vesznek a beszélgetésben. Vendégek: Őszi Tamásné és Kővári Edit

A vetítés és a beszélgetés is nyilvános!