Bővül az Esőemberekért Egyesület szülősegítő szolgáltatása

A tatai Esőemberekért Egyesület októberben tovább bővíti szülősegítő szolgáltatásait és első körben klubfoglalkozásokat szervez részükre, szakemberek koordinálása mellett. A foglalkozásokról és a jelentkezéssel kapcsolatban itt tájékozódhattok. Várják a jelentkezőket és kérnek Mindenkit, hogy terjessze ismerősei körében is.

ASZ Tanácsadó és Szolgáltató Központ

Az Esőemberekért Egyesület Tatán működik 15 éve, és elsősorban autista fiatalok lakóotthoni ellátásával és foglalkoztatásával, képzésével foglalkozik.
Szolgáltatásaikkal a családok igényeire érzékenyen, szakszerű, evidencia-alapú beavatkozásokkal, rugalmas, egyénre szabott szolgáltatás-csomagokkal szeretnének válaszolni. Tanácsadással, konzultációval, autizmus-specifikus egyéni fejlesztéssel és otthoni tréningekkel segítik a viselkedésproblémák megelőzését és megoldását, a kommunikációs készségek fejlesztését a sikeres társas beilleszkedést elősegítve.

2015. októbere és 2016 márciusa között SZÜLŐSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁS keretében klubfoglalkozásokat szerveznek autizmus spektrum zavarban érintett gyermekeket nevelő családok számára.

A foglalkozások során a résztvevők:
– Megismerkedhetnek más, hasonló nehézségekkel küzdő családokkal
– Családi mentálhigiénés tanácsadás során segítik a szülők közti kapcsolat megerősítését, a diagnózis elfogadását, a konfliktuskezelési technikák elsajátítását
– Csoportos szülőtréning során sor kerül a szülői kompetenciák fejlesztésére, tapasztalatcserére.
– A családi tanácsadások alkalmával segítséget nyújtanak a legszükségesebb lépések megtételére a gyermek „autizmusbarát” környezetének kialakításában. Az egyénre szabott szakmai tanácsadás kiterjed az otthoni tárgyi környezet kialakítására, a protetikus környezet elemeire, a megfelelő kommunikációra, és a szabadidős tevékenységek megszervezésére.
– Lehetőséget nyújtanak autizmus-specifikus szakirodalom kölcsönzésére.
– A terápiás csoportok ideje alatt annak érdekében, hogy lehetőleg mindkét szülő részt tudjon venni a terápiás és mentálhigiénés foglalkozásokon, szakszerű környezetben gyermekfelügyeletet biztosítanak

Hogyan jelentkezhetsz?

Telefonon: Zsoldos Jánosné Ulrich Tímea ASZ szolgáltatás vezetőnél a +36 30/585-5730– as telefonszámon
E-mailben: esotata.asz@gmail.com vagy: tmea.ulrich@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2015. október 6.

A jelentkezési lap letölthető formátumban.