Boros Gábor, az ASK tanulója is díjat kapott, mint a Maraton futás legeredményesebb sportolója

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége az elmúlt hétvégén rendezte meg immár 11. alkalommal, a hagyományos megyei sportgálát.

Idén is a RIDENS Szakképző Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza Tornacsarnoka adott otthont a rendezvénynek. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel az országos szakmai szervezet vezetősége, valamint a megyei és városi vezetők.

Köszöntőt mondott: Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza Megyei Jogú Város Alpolgármestere, Szekeres Pál Miniszteri Biztos, aki a köszöntőt követően megnyitotta az ünnepi eseményt.

A tornacsarnokban helyet foglaló sportolók, szakvezetők, edzők, sportaktívák nagy izgalommal várták a díjkiosztót, ám előbb Szendrei Istvánné a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnökének 2015. évi szakmai értékelését halhatták az egybegyűltek.
Az elnöknő kiválónak értékelte a fogyatékkal élő felnőtt és diáksportolók teljesítményét, a kimagaslóan aktív részvételt a különféle sporteseményeken. Ahogy mondta: minden rajthoz álló sportoló győztes volt, hiszen legyőzték azokat a lelki és fizikai hátrányokat, amelyekkel az egészséges sportolóknak nem kell szembesülniük. Arról is szólt, hogy ma már a megyei szövetségnek, olimpikonok, világ- és Európa bajnokságokat sikeresen megjárt sportolói vannak, nem utolsósorban a megyénk országos viszonylatban is az élen jár a fogyatékkal élő emberek, fiatalok, gyerekek sportoltatásával, magas színvonalú sportesemények szervezésével. Ehhez Szekeres Pál miniszteri biztos is gratulált.
Ezután következett 2015. év legeredményesebb sportolóinak, edzőinek, felkészítőinek, sportaktíváinak az elismerések, díjak átadása.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége 2015. év díjazottjai között volt Boros Gábor, mint a Maraton futás legeredményesebb sportolója is. Nádudvari Péter is a díjazottak között volt a tavalyi év futóversenyein való eredményes részvételért és a háttérmunkáért.

Nagy szeretettel gratulálunk nekik, és kívánunk további sikereket!

A díjakat átadták:
Szekeres Pál Miniszteri biztos
Szabó László Magyar Paraolimpiai Bizottság és a FODISZ elnöke
Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke
Petrika Ibolya MLSZ programszervezője
Jády György a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenyigazgatója
Nagy József
Dr. Ulrich Attila alpolgármester
Toponáry Gábor Fodisz ügyvezető
Baracsi Endre a Megyei Közgyűlés alelnöke

A díjátadó gálaműsort fellépésükkel színesítették:

FLEXI-TEAM AEROBIK KLUB – Műsora betanította: T. Dobos Judit
Ádám Eszter – a Bárczi Gusztáv Ált. Isk. Iskolatanulója – játszott szintetizátoron. Krieger: Menüett c. darabját, Felkészítő tanár – Dr. Venter Györgyné
Bártfai Krisztián – Medi Ball – Országos bajnok és Huszár Ágnes közös bemutatója – tanítómesterük – Szilágyi István
Aerobik—FLEXI-TEAM
Tolnai Tamás a RIDENS Szakképző iskola Speciális Szakiskola volt tanulója – a Titanic film ismert dalát mutatta be szintetizátoron, furulyán közreműködtek: Pavlovics Rebeka és Ádám Eszter
Harmann Nikoletta a Magdaléneum lakója – Szintetizátoron Mozart Menüett darabját adta elő
Lugosi Mónika Okleveles Aerobik oktató tanítványainak műsora

Forrás: indexkelet.hu

Boros Gábor és Nádudvari Péter díja

Kép: Nádudvari Péter