Berettyóújfalun járt az AOSZ

Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István szeptember 22-én ünnepélyes keretek között átadta a Berettyóújfaluban felújított Csiga-Ház Fejlesztőközpontot, amely az Összefogás Berettyószentmártonért Egyesület kezdeményezésére valósult meg.

Az egész napos rendezvényen az AOSZ képviselői is részt vettek. A debreceni és a vésztői AOSZ Info-Pont irodák munkatársai interaktív beszélgetésben mutatták be az irodahálózat szolgáltatásait, az AOSZ munkáját és a helyi civil tevékenységet.

Kővári Edit, az AOSZ elnöke prezentációjában ismertette az Autisták Országos Szövetségének jövőbeli céljait:

Az Országos Autizmus Stratégia megvalósítása érdekében tavaly nyáron 16 állomásból álló országjáró körúton voltunk, ahol együtt terveztük tovább a jövőnket vidéki tagszervezeteinkkel, a hazai autizmus ellátás szereplőivel és a családokkal. A közös gondolkodás eredményeként meghatároztuk a legfontosabb célokat: létrehozni egy olyan szülői-szakmai támogató közösséget, ahol a következő generációt az első lépésektől kezdve egész életútjukon át tudjuk támogatni. A munkát megkezdtük, az AOSZ Info-Pont irodák munkatársai felkészülten várják a családokat.

Legfontosabb érdekvédelmi céljaink között szerepel az autizmus-specifikus nappali ellátások  létrehozásának ösztönzése. Tagszervezeteinkkel együtt azon dolgozunk, hogy egyre több városban legyen autizmus-specifikus nappali ellátás, ahol erre igény van. Arra törekszünk, hogy új, autizmus-specifikus nappali intézmények létrehozásának szükségességét a lehető legtöbb városban jelezzük a szociális alapszolgáltatások működtetéséért felelős önkormányzatok számára.

Ezután Kővári Edit közös gondolkodásra hívta a résztvevőket. A jó hangulatú beszélgetésen egyformán gondolkodtak a résztvevők arról, hogy a cél közös, az eredmény mindannyiunké!