Bemutatkoznak a Felnőtt Fogódzó képzés képzői

A helyek beteltek, a regisztrációt lezártuk. Köszönjük a jelentkezéseket!

Még lehet regisztrálni az Autisták Országos Szövetsége szervezésében induló Felnőtt Fogódzó képzésre. A képzés célja elsősorban a kamaszkorú és felnőtt autista emberek szüleinek, családtagjainak informálása, segítése, de azoknak a szakembereknek is hasznos lehet, akik munkájuk során találkoznak a felnőtt autista személyek problémáival. A 2021-ben online képzésként újraminősített felnőttképzési program a legfrissebb, aktuális információkkal nyújt „fogódzót” a felnőttkori nehézségek leküzdéséhez és a gyakorlati megoldások megtalálásához.

Képzési tájékoztató: ITT

Felhívás és regisztráció: ITT

Fogadjátok szeretettel képzőink bemutatkozását!

dr. Kálozi Mirjam

2008-ban végeztem jogászként az ELTE jogi karán, majd 2012-ben a jogi szakvizsgát is letettem. Az elmúlt 10 évben ügyvédként tevékenykedtem, s ez idő alatt az Autisták Országos Szövetségének megbízásából sokszínű jogi feladatokat végeztem a fogyatékosságügy területén.

Munkám nagy részét a Szövetségnél a Jogsegélyszolgálat működtetése teszi ki, amelynek keretében igyekszem az autista személyek és családtagjaik számára egyedi jogi problémáikkal kapcsolatban tanácsot, segítséget nyújtani. Sajnos nem minden problémára van igazán hatékony jogi megoldás, de örömmel tölt el, ha az érintetteknek segíteni tudok.

Részt veszek a Szövetség érdekvédelmi munkájában is, valamint az AOSZ Info-Pont irodák munkatársainak tevékenységét segítő jogi kiadványok szerkesztésében is közreműködöm.

A „Felnőtt Fogódzó” elnevezésű akkreditált képzés kidolgozásában és megtartásában már a kezdetektől fogva részt veszek, ami az autista személyeket ellátó családoknak – elsősorban szülőknek, más hozzátartozóknak –, továbbá szakembereknek próbál tájékoztatást, információt nyújtani, akik nagykorú autista személyeket segítenek. A képzést azért tartom nagyon hasznosnak, mert az érintettek sehol máshol nem kapnak ennyire részletes, a felnőtt élet minden területére kiterjedő, kifejezetten autista személyekre vonatkozó jogi információkat, melyek magukban foglalják a jogsegélyszolgálat működése során felszínre kerülő gyakorlati problémákat és megoldási lehetőségeket is.

dr. Gazsi Adrienn

Dr. Gazsi Adrienn ügyvéd vagyok, 2004-ben végeztem az ELTE Állam és Jogtudományi Karán. Elsősorban polgárjogi, közigazgatási és munkajogi ügyekkel foglalkozom. 2007-től dolgozom a Kézenfogva Alapítvány jogsegély programjában, ahol a fogyatékos emberek alapvető jogait és mindennapi életüket közvetlenül érintő ügyekben (szociális és egészségügyi ellátások, közszolgáltatások igénybevétele, lakhatás, oktatás, foglalkoztatás, gondnokság, támogatott döntéshozatal), továbbá hátrányos megkülönböztetés gyanúját felvető esetekben nyújtok jogi segítséget. A fogyatékos személyek jogait érintő témában számos tanulmányt készítettem, illetve tartok előadásokat, képzéseket. Hosszú évek óta működök együtt az Autisták Országos Szövetségével, többek között a Felnőtt Fogódzó képzés jogi moduljának egyik oktatójaként.

Németh Zsuzsanna

Németh Zsuzsanna vagyok, pedagógus. Több mint 25 éve az Autizmus Alapítványnál, jelenleg a Nappali Ellátást Nyújtó Intézményében dolgozom. Évek óta közös munka köt össze az Autisták Országos Szövetségével, ezek közül az egyik a Felnőtt Fogódzó képzés. Tapasztalati szakemberként nagyon fontosnak tartom a szülők képzését is, mert a családok és a szakemberek közötti együttműködés elengedhetetlen a teljes körű ellátás érdekében.

Vass Mária

Közgazdász vagyok, három felnőtt gyermek édesanyja.

Első gyermekem, a 39 éves Dani érintett autizmusban.

Harminc éve veszek részt különféle szülőcsoportok munkájában, ezen idő alatt tapasztalati szakértővé értem. A diagnózis megszerzésének nehézségeitől, az iskolai csoport szervezésén keresztül a felnőttkor jogi problémáin át, a lakóotthon választásig sok mindent átéltem, megtapasztaltam. Nagyon sok érintett családot ismerek, barátomnak mondhatok sok szülőt és szakembert. Úgy érzem, tudok hasznos és hiteles tanácsot adni a hozzám fordulóknak.