Bármi lehetek – A Léleksegítő Alapítvány szakmai konferenciáján járt Heim-Horhi Anett

Kép forrása: kemma.hu

Bármi lehetek címmel hirdetett szakmai konferenciát a Léleksegítő Alapítvány, ahová pedagógusokat, a fenntartók képviselőit és szülőket is vártak. A konferencia a Bármi lehetek projekt zárórendezvénye volt. A projekt az autizmusban érintett személyek élményszerű helyzetekben történő tanulását, ismeretbővítését támogatta. Ennek keretében az alapítvány Kék Madár Szülőklubja autista kamaszoknak több mint harminc fejlesztő programot tartott az elmúlt fél évben.

A tatabányai Puskin Művelődési Házban megrendezett szakmai programot az AOSZ  képviseletében Heim-Horhi Anett, az Autisták Országos Szövetségének szakmai vezetője nyitotta meg, aki megszólalásában hangsúlyozta, hogy a tehetséggondozás az autista embereknél összetett feladat, de minden korosztályban nagyon fontos.

A projekt eredményeinek és módszertani hátterének ismertetése után bemutatkozott egy érintett kisfiú, aki az általa készített társasjátékról és az általa írt meséről beszélt, majd szemléletformáló foglalkozáson vehettek részt egy többségi iskola diákjai. Az ötödikesek megismerkedtek az autizmus spektrum zavarral, majd kipróbáltak néhány olyan játékos, élményszerű programot, amik a Bármi lehetek projektet alkották.

Az eseményről a kemma.hu is tudósított.