Az Ukrajnából menekülő, autizmusban érintett családok segítéséhez önkéntes koordinátorokat keresünk

Békeidőben elképzelhetetlen, hogy milyen lehet háborús övezetből menekülni. Azt még annyira sem tudjuk elképzelni, hogy milyen lehet mindezt autizmusban érintett családként megélni. Nem hagyjuk magukra a menekülő családokat! Az Autisták Országos Szövetsége az Autism Europe-pal és a határmenti autizmus szervezetekkel karöltve nyújt segítséget az autizmussal élő, Ukrajnából érkező menekülteknek és családjaiknak.

TE IS SEGÍTHETSZ, DE MI NEM GYŰJTÉST SZERVEZÜNK, HANEM ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK! KÉRJÜK OLVASD EL ÉS OSZD MEG A FELHÍVÁSUNKAT!

Angolul jól beszélő, az autizmussal élők élethelyzetére rálátással bíró önkéntes koordinátorok jelentkezését várjuk. Olyan önkéntesek segítségére számítunk, akik vállalni tudják, hogy heti 20 órában rendelkezésre állnak, segítik a menekülő családok érdekében, a hatóságokat, segélyszervezeteket és magukat a családokat.


Amire várunk az önkéntes kollégánktól:
– jó angol nyelvtudás a kapcsolattartáshoz
– kiváló koordinációs készség
– empátia
– tapasztalat a segítő szakmában
– önállóság
– gyorsaság
– jó helyzetfelismerő képesség
– az autizmusból fakadó élethelyzetek alapos ismerete
– rendelkezésre állás
– elkötelezettség

A koordinátorok várható feladatai:
– kapcsolattartás a határon túli autizmus szervezetekkel
– a menekültekkel hivatalból találkozó hatóságok számára (pl. rendőrség, határőrség)
– együttműködés a segélyszervezetekkel
– a látótérbe kerülő családok menekülési útvonalának szervezése a kiépített kapcsolatrendszer segítségével
– a családok összekötése autizmus szakemberekkel

Ha szeretnél velünk együtt segíteni, akkor jelentkezz minél hamarabb az office@esoember.hu címen, kérdéseiddel kereshetsz a +36 1 354 1073 telefonszámon!

Az Autisták Országos Szövetsége a jelenlegi helyzetben is azon dolgozik, hogy az autizmusban érintett családok ne maradjanak láthatatlanok, és ne hagyjuk magukra őket ebben a kiszolgáltatott helyzetben. Kérünk mindenkit, aki teheti, csatlakozzon hozzánk, hogy segíthessünk!