Az “Ezerarcú autizmus” fotókiállítás Gombaszögön!

A Gombaszögi Nyári Tábor ideje alatt (2017. július 10-16.) a rendezvényen kiállításra kerül az “Ezerarcú autizmus” című fotókiállítás.  

A Gombaszögi Nyári Tábor a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Az eseményt jelenlegi formájában 2008 óta rendezik meg. A Gombaszögi Nyári Tábor jellegét tekintve egy sokszínű közművelődési rendezvény, amelynek nagy hagyománya van a (cseh)szlovákiai magyar közösségen belül, ugyanis az ilyesféle táborok több évtizedes múltra tekintenek vissza. Bővebb bemutatkozásuk és a tábor programjai olvashatóak weboldalukon.

Azon túl, hogy a fotókat megnézhetik a táborozók, lehetőségük lesz egy workshop keretein belül bepillantást nyerni az autizmus témájába, megismerkedni az AOSZ és az ASD Munkacsoport tevékenységével, és a kiállításról a fotós szemszögéből . A csütörtöki (július 13.) 10.00 és 12.00 között megrendezésre kerülő workshop vendégei lesznek:

  • Kővári Edit, AOSZ elnök
  • Csonka Gábor, AOSZ alelnök, az ASD Munkacsoport tagja
  • Egle Botond, az ASD Munkacsoport tagja
  • Komka Péter, az MTI/MTVA többszörös különdíjas fotóriportere

Az „Ezerarcú autizmus” című fotókiállításról:
Hány arca lehet az autizmusnak? Ezer, vagy akár több ezer? Ahány autista személy, annyi arccal, annyi jellegzetességgel, értékes tulajdonsággal gazdagodunk, amikor nap-mint nap találkozunk velük és megismerhetjük őket.
Ezt a sokszínűséget hivatott bemutatni a fotókiállítás, amely egyben az autista emberek autonómiájára, önrendelkezési jogára is szeretné felhívni a figyelmet.

 

 

További fotók a galériában láthatók.