Az Autisták Országos Szövetsége mindenki számára elérhető DATA szolgáltatásának keretében újabb csoportot indít!

Az Autisták Országos Szövetsége okostelefonokon és tableteken futó applikáció és a hozzá kapcsolódó tervező felület, a DATA szoftverrendszer megismerését, bevezetését és használatát segítő szolgáltatás keretében újra 6 alkalmas csoportos tanulási lehetőséget biztosít önmagukat támogató autista személyek, szüleik, támogatóik és szakemberek számára.

Miből áll a csoportos tanulási lehetőség, amire most jelentkezhetsz?

 1. Közösen, lépésről-lépésre haladva megismertetjük a vizuális támogatások rendszerét, a DATA szoftverrendszer működését, funkcióit és használatát google meet workshop és e-learning felület segítségével (Moodle).
 2. Támogatást nyújtunk az egyénre szabott bevezetésben és alkalmazásban. A járvány helyzetre való tekintettel az online platformokat fogjuk használni: google meet workshop, e-learning tanulás, facebook csoportokban való közös munka, e-mail, messenger és skype egyéni szoftverhasználati tanácsadás formáiban
 3. Lehetőséget biztosítunk a felhasználóknak a tapasztalatok megosztására, megvitatására.
 4. Egyénre szabott segítséget biztosítunk képzett HelpDesk kollégáinkkal.

A kiscsoportos tanulási alkalmakat az AOSZ Info-Pont irodák HelpDesk munkatársai fogják megvalósítani.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A program felépítése:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a csoportos tanulás az alábbi időpontokban történő online csatlakozással történik, kérjük, hogy a jelentkezés előtt tekintsék át az időpontokat.

 • 1. alkalom: 2021. december 15. 9.00 – 11.30
  Az Autizmus Alapítvány szakembereinek előadása a vizuális támogatások rendszeréről google meet felületen 
 • 2. alkalom: 2021. december 17. 9:00-11:30

Az Autizmus Alapítvány szakembereinek előadása a vizuális támogatások rendszeréről 2., google meet felületen

A további 4 alkalom kis létszámú csoportokban, csoportonként eltérő időpontban történik. A csoportok maximális létszáma 12 fő lehet. A számodra megfelelő csoport kiválasztására a regisztrációs kérdőíven lesz lehetőség.

 • 3.-6. alkalom: 

DATA rendszer megismerése, profil létrehozás, alapbeállítások, napirend, folyamatábrák, önálló funkciók megismerése (játékok, választó, várakozás)  

CsoportCsoportCsoport
3. január 17. hétfő, 10:00-13:00január 19. szerda, 14:00-17:00január 21. péntek, 14:30-17:30
4.január 31. hétfő, 10:00-13:00február 2. szerda, 14:00-17:00február 4. péntek 14:30-17:30
5.február 14. hétfő 10:00-13:00február 16. szerda 14:00-17:00február 18. péntek 14:30-17:30
6.február 28. hétfő 10:00-13:00március 2. szerda 14:00-17:00március 4. péntek 14:30-17:30
 • Lépj be Te is a Facebook csoportba, ahol a gyakorlás során felmerülő kérdésekre választ kaphatsz, és megoszthatod másokkal a DATA rendszer használatával kapcsolatos élményeidet.

Jelentkezők köre:

 • autizmusban érintett, önmagukat támogató felnőtt személyek
 • autista gyermeket, felnőttet nevelő, támogató szülők, családtagok
 • autista gyermeket, felnőttet támogató pedagógusok, más szakemberek – a programba történő bekapcsolódáshoz szükséges, hogy legyen támogatott személy, akivel közösen regisztrálnak a programba (vagy önmagát támogató személyként, vagy a szülő/törvényes képviselőként)

Ha szeretnél a workshopra regisztrálni, akkor kérünk, válassz az alábbi lehetőségek közül, és töltsd ki a regisztrációs kérdőívet:

 • Autizmusban érintett felnőtt személyként, vagy autista gyermek/felnőtt családtagjaként szeretnél regisztrálni, ide kattints!
 •  Támogató szakemberként szeretnél regisztrálni, kattints ide! 

Az autizmusban érintett gyermek, vagy felnőtt számára okoseszközt is igényelhetsz az AOSZ-tól!

A workshopon részt vevő személyek okostelefont, vagy tabletet igényelhetnek autizmusban érintett családtagjuk számára.

Ha Te autizmusban érintett önrendelkező felnőtt személy vagy, vagy autizmusban érintett személy törvényes képviselője vagy, akkor a készlet erejéig okostelefont, vagy tabletet igényelhetsz a mindennapi támogatások használatához. 

Eszköz igényléshez kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívek közül azt, amelyik Rád vonatkozik. Ezt követően haszonkölcsön szerződést fogunk kötni Veled. Ezáltal térítés, valamint kockázatmentesen tudod használni az igényelt készüléket.

Ha önrendelkező autista felnőtt személy vagy, és a saját támogatásodhoz szeretnél okoseszközt igényelni, akkor ezt a kérdőívet töltsd ki: kattints ide. 

Ha autista gyermek/felnőtt törvényes képviselőjeként szeretnél eszközt igényelni az autista családtagod számára, akkor ezt a kérdőívet töltsd ki: kattints ide.
Kérdéseiket kérjük erre a címre írd meg nekünk, ha valamiben bizonytalan vagy: datainfo@esoember.hu