Az AOSZ megjelenése az 58. NEVES Betegbiztonsági Fórumon

2022. május 26-án a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában került megrendezésre az 58. NEVES Fórum, melyen az Autisták Országos Szövetsége képviseletében Kővári Edit elnök a szervezők felkérésére előadást tartott az autista személyekkel kapcsolatos betegbiztonsági kérdésekről. A rendezvény a “Civil szervezetek lehetséges szerepe a betegbiztonságban” címet kapta.

Az Autisták Országos Szövetségén túl képviseltette magát a Jobbulást Alapítvány valamint a Magyar Páciensek Kamarája is.

A résztvevők az előadásokat követően a civil szervezetek lehetőségeiről beszélgettek a betegbiztonság javítása érdekében. Ugyanis minden megjelenő civil szervezet céljai között szerepel a haza egészségügyi ellátás fejlesztése és biztonságos működtetésének javítása. 

Kővári Edit, az AOSZ elnöke előadásában kifejtette, milyen tapasztalatai, nehézségei lehetnek az autizmusban érintett személyeknek az egészségügyi ellátás során, melyek a biztonság érzésének kialakulását hátráltatják, és sok esetben az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutást is meggátolják. Közös gondolkodás indult arról, hogyan lehetne átláthatóbbá, mindenki számára érthetőbbé tenni az ellátás folyamatát kezdve az ellátás előkészítésétől, várótermi várakozástól, egészen az ellátás megvalósulásáig. 

Bízunk benne, hogy összefogással az egészségügy területén változás eszközölhető, mely a betegbiztonság kialakulását segíti elő.

Ajánlott linkek:

Betegbiztonsági honlap

NEVES jelentési rendszer, szakmai anyagok

Betegbiztonság a gyakorlatban (hallgatói jegyzet)

NEVES Egyesület

A Fórumról készült összefoglaló hamarosan itt tekinthető meg: https://info.nevesforum.hu/category/osszefoglalok/