Az AOSZ is részt vett a szombathelyi Kék Futás és Családi Nap rendezvényen

Szombathelyen a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány negyedik alkalommal szervezte meg a Kék Futás és Családi Nap rendezvényt.
Az eseményt Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg, majd Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Horváth Attila köszöntötte a megjelenteket.
A helyszínen, a Vasi Skanzenben a szombathelyi AOSZ Info-Pont iroda munkatársa, Rumi Edina nyújtott hasznos információkat a családoknak.

Emellett számtalan érdekes program várta az autizmusban érintetteket. Volt auti totó, arcfestés, a Vasi Skanzen pedig múzeumpedagógiai programokkal készült kicsiknek és nagyoknak.

A Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda InBody 270 készülékkel végzett testösszetétel mérést, illetve egészség és mentálhigiénés tanácsadással várt mindenkit.

Népszerűek voltak a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete által koordinált balesetmegelőzési, illetve elsősegélynyújtási foglalkozások, bemutatók.

A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, illetve a Vas Megye Népegészségügyéért Alapítvány népegészségügyi szűrővizsgálatokkal kapcsolatos tanácsadással, a daganatmegelőzés érdekében az önvizsgálat lépéseinek oktatásával, spirométerrel végzett légzésfunkciós vizsgálattal, illetve egészség prevenciós szóróanyagok biztosításával, vércukor- és koleszterinszint méréssel, orvosi tanácsadással,továbbá a gyermekek részére egészségfejlesztési interaktív játékokokkal készült.

Emellett pedig a Doktor Bohóc Mosolyszolgálat bohócdoktorai is vendégek rendelkezésére álltak.

Az esemény alatt a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület tagjai segítettek a szervezőknek. A szombathelyi Decathlon Áruház biztosította a rajt/cél kaput, izotóniás italporokat és müzliszeleteket kínáltak a résztvevőknek.
A rendezvény ideje alatt Novák Edina, az Agora Savaria kommunikációs igazgatója, műsorvezető tájékoztatott mindenkit a programokról, helyszínekről, és rövid beszélgetésekben mutatta be a szervező alapítvány, a szombathelyi AOSZ Info-Pontot és a segítő szervezetek munkáját.

A szombathelyi televízió videóját az eseményről ITT lehet megnézni.