Az AOSZ erejét az összefogás adja!

Szombaton Budapesten, a Rózsavölgyi Szalonban köszöntötte fennállásának 30. évfordulója alkalmából az Autisták Országos Szövetsége azon személyeket, akik a szervezet három évtizedes történetében fontos szerepet játszottak.

Az eseményen Kővári Edit, az AOSZ elnöke köszönetét fejezte mindazok számára, akik az évek során szakmailag és emberileg támogatták a Szövetséget és annak elődjét, az 1989-ben bejegyzett Autisták Érdekvédelmi Egyesületét. Kiemelte: az AOSZ sikereit nem tudta volna elérni az érintettek, a szülők és a szakemberek összefogása és szoros együttműködése nélkül.

Ezt az összefogást mára az Emberi Erőforrások Minisztériuma is felismerte, hiszen az idei esztendőben az autista emberek három évtizedes érdekképviseletéért az Esélyteremtésért díjat az AOSZ számára ítélték oda.

A rendezvényen az alapító tagok mellett korábbi és jelenlegi elnökségi, tagok, elnökök és szakemberek is részt vettek, közülük többen is megosztották az AOSZ történetéhez kapcsolódó gondolataikat és emlékeiket. A jó hangulatú, kötetlen beszélgetést pezsgős koccintás zárta, ezt követően a meghívottak Mark St. Germain Táncórák c. darabját is megtekinthették Ulmann Mónika és Józan László előadásában.

 

Az események készült fotók ide kattintva érhetők el.