Autizmussal élő felnőtteket vár a Nappali Klub Székesfehérváron!

Autizmussal élő felnőtteket vár a Nappali Klub, foglalkoztatásra/munkára felkészítő csoportos foglalkozásokban való részvételhez.
A helyszín Székesfehérváron, a vasútállomáshoz közel, jól elérhető helyszínen lesz. Az Alapítvány szeptemberben egy autizmus spektrumzavarral élők, támogatásra szoruló fiatal felnőttek számára Klubot szervezett és indított. Ezek a fiatalok speciális környezeti-fejlesztési igényeik és az ellátó rendszer hiányosságai miatt családjaikban is elszigetelten élnek. Az ellátórendszer hiányosságaira és az érintettek valódi szükségleteire ad választ a Klub. Sok autizmussal élő felnőtt számára ez az egyetlen lehetőség, hogy szakszerű, ugyanakkor oldott, elfogadó és támogató közegben töltse el szabadidejét.

A klub a következőket biztosítja az igénybe vevők számára:

• értelmes, tevékeny, örömteli együttlét hasonló sorsú fiatalokkal,
• önellátási, kommunikációs és szociális készségeik szinten tartása, fejlesztése,
• foglalkoztatásukkal saját és családjaik életminőségének javítása,
• társadalmi integrációjuk elősegítése,
• hosszabb távon a támogatott munkaerőpiacra történő felkészítésük.

A Klub – amellett, hogy kellemes szabadidős aktivitásokat (pl. tánc, társasjáték, babzsák fejlesztő program, kötetlen beszélgetés) és ismerkedési lehetőséget kínál – társas és kommunikációs tréningek, önellátási gyakorlatok színtere. A fiatalok a találkozásokkor szabadidős programokon, terápiás üléseken és önellátási feladatokban vesznek részt.

Érdeklődni, további információ a 30/472-7897-es telefonszámon, vagy a honlapon.