Autizmusbarát lett a Magyar Mezőgazdasági Múzeum az AOSZ segítségével

Szakmai együttműködést kezdeményezett az Autisták Országos Szövetségével a Magyar Mezőgazdasági Múzeum múzeumpedagógusa autizmusbarát múzeum kialakítása céljából.

Ennek keretében az AOSZ munkatársa, Németh Regina autizmus szakos gyógypedagógus szemléletformáló előadást tartott a múzeumnál közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás fiataloknak.

A felkészített diákok múzeumpedagógus koordinálása mellett segédanyagokat készítettek a megfelelő segítő környezet kialakításához: infokommunikációs anyagokhoz piktogrammokat terveztek és rajzoltak, szöveget írtak az érintettek múzeumi tartózkodásának felkészítéséhez, a nehézséget okozó szituációk megoldásához, valamint egy bemutatkozó kisfilmet is készítettek, amelyekhez az AOSZ munkatársa szakmai segítséget nyújtott.

Az elkészült autizmus-specifikus segédanyag a múzeum honlapjáról letölthető.

A múzeum folyamatosan várja az autizmusban érintett közösségeket az autizmusbarát  múzeumpedagógiai foglalkozásokra. Jelenleg két előadásra lehet jelentkezni: Liget, pagony, rengeteg és Az vagy, amit megeszel. Az előadásokról a letölthető segédanyagból lehet részletesebben tájékozódni.

A foglalkozásokba a közösségi szolgálatos diákok is bekapcsolódhatnak, így személyesen is kapcsolatba kerülhetnek az autizmusban érintett közösséggel, illetve tapasztalatot gyűjthetnek a segédanyagok hasznosságáról.

Jelentkezés: tanulas@mmgm.hu

A múzeumpedagógiai foglalkozások ára: 1200 Ft/fő

A foglalkozás időtartamán kívül a múzeum további kiállításainak megtekintése a speciális csoportoknak ingyenes.