Autizmusbarát fitneszparkok Békéscsabán

A békéscsabai AUT-PONT Alapítvány vezetője, Szántó Tamás megkereste Békéscsaba alpolgármesterét, hogy a szabadtéri fitneszparkokat tegyék autizmusbaráttá.

Elmondta, hogy az eszközök használatához fontos, hogy egyfajta használati utasítást kapjanak autizmussal élő társaink. Az AUT-PONT Alapítványnál telepített fitneszgépekhez az alapítvány munkatársai kidolgozták azokat a folyamatábrákat, amelyek lépésről lépésre mutatják be az adott eszköz használatának módját. Az ábrák egyszerű módon, költséghatékonyan kihelyezhetők az eszközökre. Olyan összefoglaló tájékoztató táblákat is terveztek, amelyek jól átlátható vizuális támogatást nyújtanak a sportolás során. Ezek természetesen nem csak az autista embereknek nyújtanak támogatást, hanem valamennyi, az eszköz használatával kapcsolatban tanácstalan sportolni vágyónak segíthetnek.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere és Szigeti Csaba osztályvezető felkereste az intézményt, ahol Gujné Szabó Tünde intézményvezető kíséretében mélyebben is beleláthattak a mindennapok szakmai munkájába. Terveik szerint a szükséges egyeztetéseket követően két-három előre kiválasztott köztéri fitneszparkban segítenék vizuális támogatással a fitneszeszközök használóit.