Autizmus spektrumzavar kutatás is nyert az az MTA szakmódszertani pályázatán

“Többek között egy autizmus spektrumzavar (ASD) kutatás is nyert a Magyar Tudományos Akadémia szakmódszertani kutatócsoportok alapítására és működtetésük támogatására meghirdetett pályázatán.” – olvashatjuk a Gyógypedagógia Szemle hírei között.

A program keretében az oktatás szakmódszertani kérdéseire tudományosan megalapozott válaszokat adnak a kutatók, akik az általuk kidolgozott elméletet aktív pedagógusok közreműködésével a gyakorlatban is kipróbálják.

Az Akadémia négy éven keresztül olyan kutatásokat támogat, amelyek komplex tanítási módszereket alapoznak meg.

Győri Miklós, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézetének igazgatója kutatási programjának középpontjában az autizmus spektrumzavarral (ASD) élő gyermekeket és családjukat támogató, bizonyítékokon alapuló technikák kidolgozása áll. A kutató egyebek mellett a célirányos, személyre szabott és szakszerű ellátási formák, elsősorban az intézményes nevelés keretein belüli működési jellemzők megismerésére, valamint az erre épülő, többirányú befogadást támogató eljárás kidolgozására törekszik.

A hír forrása és valamennyi nyertes pályázati projekt az MTA honlapján olvasható.

A kép forrása: MTA sajtó (flickr)