Autizmus Mintaváros Díjat kapott Kecskemét városa

A mai napon Kecskeméten, a Csodabogár Autizmussal és Fogyatékossággal Élő Személyek Nappali Intézményének megnyitóján vett részt az AOSZ elnöke, Kővári Edit is. Kecskeméten évtizedes hagyománya van az autista emberek ellátásának, kijelenthető, hogy a városban működik az egyik legrégebbi hazai szakmai műhely. Az elmúlt 20 esztendőben az autizmussal foglalkozó helyi civil szervezetek, szakértők és az Önkormányzat együttműködése olyan példaértékű jó gyakorlattá vált, ami más városok számára akár modellként is szolgálhat.

A fentiekre figyelemmel az AOSZ elnöksége úgy döntött, hogy elismerést alapít, amely lehetőséget ad arra, hogy országszerte más városok is kiemelt figyelmet fordíthassanak az autizmusban érintett helyi családokra és az ellátás fejlesztésére. Ez az Autizmus Mintaváros Díj, amelyet a 2019-es esztendőben Kecskemét Megyei Jogú Város számára ítélte oda a Szövetség Elnöksége.

A városvezetés elismerése mellett fontos, hogy azokat a civil és önkormányzati szakemberek munkáját is méltassa az AOSZ, akik hozzájárultak a mintaszerű kecskeméti autizmus-ellátás kialakításához és folyamatos fejlesztéséhez. Ennek érdekében a Szövetség a város képviselői mellett további szereplőket is díjazott. Az Elnökség

Szeleczki István számára civil szakértő kategóriában,

Libor Zoltán számára önkormányzati szakértő kategóriában,

Szabó Klára számára civil kategóriában, valamint

Fekete Róbert számára civil kategóriában

ítélte oda az Autizmus Mintaváros Díjat.

Az AOSZ célja, hogy a Kecskeméten kialakult jó gyakorlatot más hazai települési önkormányzatok is átvegyék, és fordítsanak figyelmet az autista emberek ellátásának fejlesztésére, ezért szakmai együttműködést kezd az elismerésben részesült szakemberekkel, civil szereplőkkel.

Az átadásról készült fotókat Galériánkban is megtekintheti.