Autizmus egy életen át…! – Rádióriport az AOSZ fotókiállítása kapcsán Kővári Edittel és Szántó Tamással

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának hátrányos helyzetűeket segítő rovata, az Akadálymentesen vendége volt Kővári Edit, az AOSZ elnöke és Szántó Tamás, az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi elnöke az AOSZ virtuális fotókiállítása, az Autizmus egy életen át…! apropóján.

Négy család és egy idős autista férfi életét követte nyomon Komka Péter fotóriporter 2010 óta. Az öt ember élete kapcsán arra hívja fel a társadalom figyelmét az Autisták Országos Szövetségének virtuális kiállítása, hogy az idő, a fiatalság mulandó, a család szeretete és gondoskodása kifogyhatatlan, de nem tart örökké, az autizmus azonban egész életükben velük marad, autista társainkról gondoskodni kell.

A riport két autista fiatalt nevelő édesanya és Rumi Edina, az AOSZ munkatársa megszólalása után Kővári Edittel és Szántó Tamással a jövőképet, az autista felnőttek sorsát járja körül.

Mi lesz az autista emberekkel, ha a szülők már nem tudnak gondoskodni róluk? Hogyan tudnak szolgáltatásokat, intézményi ellátást igénybe venni? A beszélgetés célja, hogy ezeket a kérdéseket és a mindennapi kihívásokat a társadalom elé tárja, hogy felhívja a figyelmet azoknak az autizmusban érintett családoknak nehézségeire, ahol egy egész életen át kell gondoskodni az érintettekről.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg, az Akadálymentesen rovat 10.15-kor kezdődik.