Autistic Art: Kék szalaggal  a Kékszalagon

Idén rendezték meg a 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, aminek keretében a Sailing Team RSM Hungary csapata és a Magyar Vitorlás Szövetség jótékonysági gyűjtést szervezett az Autistic Art támogatására.

A nyolcvan éve tradicionálisan megszervezett Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legnagyobb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye július 14. és 16. között került megrendezésre.

Miért kék? Valamikor a tengerek leggyorsabb vitorlása viselhette árbocán a kék szalagot, s ezt a tradíciót később átvették a gőzösök is. Ma már a vitorlásversenyek győztesei köthetik fel árbóccsúcsukra a kék szalagot – ami  az autista emberek jelképe is. Így Balatonfüreden, a nevezésnél lehetett vásárolni egy plusz, 10-15 forint értékű jótékonysági szalagot, amivel a hajókat díszíthették a versenyzők. A  hajókon az Autistic Art művészének, Varga Máténak az  alkotása, az autizmust jelképező kék szalag lobogott. 

Ezzel a jótékonysági akcióval 1.608 000 Ft gyűlt össze, amit az  Autistic Art Alapítványnak adományoztak.  Nagy  segítség ez az autista fiatalokért végzett munkájukhoz, így terápiás rajzfoglalkozásaikon még több csodás alkotás készülhet.

Gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!