Autista páciensekkel való együttműködés témában hallgathatták meg a résztvevők az AOSZ előadását a XI. IME ORSZÁGOS INFEKCIÓKONTROLL ÉS BETEGBIZTONSÁG KONFERENCIÁN

Kővári Edit, a Szövetsége elnöke a NEVES Egyesület meghívására vett részt a konferencián, ahol előadásában érintette a fogyatékossággal élő személyek jogait, az autizmus tünetegyüttesét, az autizmusban érintett páciensekkel való együttműködés legfontosabb szempontjait, valamint bemutatta a hazai jó gyakorlatokat és azokat a támogatásokat, amelyek a pandémia idején az autizmusban érintett családok és egészségügyi dolgozók számára egyaránt segítséget nyújtottak a sikeres vizsgálatok és a sikeres kezelés érdekében.

Előadását érintett szülőként személyes tapasztalatával kezdte, melynek során elmondta, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie autizmusban érintett kisebbik fia kórházi kezelése során.

Köszönetét fejezte ki továbbá, hogy az Autisták Országos Szövetsége meghívást kapott erre a konferenciára, mert fontosnak tartja, hogy a speciális szükségletű célcsoport egészségügyi ellátásáról is szó esett egy ilyen fontos eseményen.

Az előadásokat követő diszkusszió alatt számos kérdés mutatott rá arra, hogy az egészségügyi dolgozók számára fontos információk hangoztak el, és szükségesnek érzik a további felkészülést a témában.