Autista fiatalok kísérhették pályára az MTK-Kecskemét meccsen a játékosokat – Riport az AOSZ elnökével és az MTK marketing- és kommunikációs igazgatójával

Autista fiatalok kísérték be a játékosokat a pályára a Kecskemét elleni MTK meccsen az Autizmus Világnapja alkalmából az MTK és az AOSZ által közösen szervezett programsorozat részeként.

A klub színe is kék, akárcsak az autizmusé, ezért az MTK azt kérte a meccsre látogatóktól, hogy kék ruházatban érkezzenek, hogy az egész stadion kékben tündököljön. A vezetőedző és mérkőzés szervezői kék szív kitűzővel is kifejezték szolidaritásukat.

Hiszünk abban, hogy a sport mindenkié, hiszünk abban, hogy mindenki lehet sikeres! Nagyon sokat jelentenek ezek a gesztusok és a közeledés, amit az MTK-tól kaptunk, mert ez határozza meg a mindennapokban, hogy autista társaink merjenek-e álmodni, merjenek-e nyitni a világ felé, merjék-e kipróbálni magukat. Bármelyik élethelyzetet ez a fajta nyitottság és elfogadás tudja számunkra élhetővé tenni!

Az eseményről kapcsán készült riportban Kővári Edit, az AOSZ elnöke és Balogh Orsolya, az MTK marketing- és kommunikációs igazgatója gondolatait hallgathatjátok meg.