Az Autism Europe fotópályázatot hirdetett az Autizmus Világnapja alkalmából

Az Autism Europe a 2023-as Autizmus Világnaphoz kapcsolódóan fotópályázatot hirdetett, melyhez megnyerte az Európai Unió támogatását. A pályázat célja, hogy bemutassa a világot az autista emberek szemszögéből, elsősorban a társadalomba történő beilleszkedés során megélt tapasztalataikat. Fontos, hogy a képek megmutassák azokat a kihívásokat és megoldásokat, amelyekkel nap mint nap szembesülnek.

Minden pályázati anyag maximum 5 fotót tartalmazhat, és beküldött képhez csatolni kell egy rövid angol nyelvű leírást, ami bemutatja a fotók mögött meghúzódó történetet, így segítve a megértést.

A fotók beküldésének határideje: 2023.02.27. 

Részletes tájékoztató a részvétel feltételeiről itt olvasható angol nyelven.

A díjnyertes pályázati anyagok bemutatásra kerülnek Brüsszelben, az Európai Parlament épületében az Autism Europe világnapi rendezvényének keretében 2023.03.28-án.

Az Autism-Europe (AE) egy nemzetközi civil szervezet, mely több mint 30 ország (köztük 20 EU tagország) mintegy 80 szervezetét tömöríti. A teljes jogú tagok olyan intézmények és szervezetek, melyek vezető testületeiben többségben vannak az autizmus spektrum zavarral élők, illetve családtagjaik. Az AE fő célkitűzése, hogy hozzájáruljon az autizmus spektrum zavarral élők és családjaik életminőségének javításához és képviselje az érdekeiket különböző nemzetközi fórumokon.

Minden pályázónak sok sikert kívánunk!