Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

KLIK XIV. tankerülete Zuglói Benedek Elek EGYMI

1141 Budapest, Álmos vezér útja 46.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

1991-ben elsők között nyílt speciális autista csoport az intézményünkben.
Azóta a csoportok száma már háromra bővült és integráltan is oktatunk autizmussal élő gyermekeket. (Jelenleg 33 autizmussal élő gyermek tanul az intézményben.)
Több éven át szerveztünk nyári tábort, a végzett diákok számára pedig felnőtt klubbot.
Egy kollégánk most végzi az autizmus spektrum pedagógiája szakirányt az ELTE BGGYK-án. Több kollégánknak évtizedes tapasztalata van az autizmussal élő gyermekek nevelése-oktatása terén.
A felsős speciális csoportban arra törekszünk, hogy minél több olyan programot szervezzünk, amely az elsajátítandó tudástartalmak valós élethelyzetekben való gyakorlására ad lehetőséget: utazás, vásárlás, stb.
Heti rendszerességgel járunk úszni, lovagolni.
Szülők támogatásával születésnapi zsúrokat szerveztünk: így jutottunk el az ELEVEN Parkba, vagy pl. bowlingozni. Rendszeresen járunk vásárolni és sütünk-főzünk az iskolában. Egyik évben karácsony előtt az egyik szülő látta vendégül a csoportot közös mézeskalács sütésre.
Az előző tanévben a Bazilika előtt részt vettünk egy Guinness-rekord felállításában – legótornyot építettünk!

Szülői ajánlás:

„Már az iskolaválasztáskor is az vezérelt minket,hogy olyan autizmus-barát iskolát találjunk gyermekünk számára,ahol személyre szabott, az egyéni képességeket maximálisan figyelembe vevő oktatás-megsegítés folyik.Reményeink beigazolódtak. Ebben az iskolában az elhivatott gyógypedagógusok, pedagógiai asszisztensek a szakmai felkészültségen túl rengeteg ötlettel,a vállalkozó kedvű szülőkkel együttműködve próbálják gyermekeinket a lehető legmagasabb szintre juttatni a tanulásban és az önkiszolgálásban. Fáradságot nem ismerve készítik a különböző segédeszközöket,hetente úszni,lovagolni viszik gyermekeinket. Lehetőséget biztosítanak az arra fogékonyaknak,hogy az iskola udvarán “dolgozzanak” (avargyűjtés,hólapátolás). Péntekenként az iskola tankonyháján egyszerű ételek elkészítését tanulják. Adventben ellátogattak hozzánk, együtt sütöttünk mézeskalácsot a gyerekekkel. Használják a technika fejlődésével elérhető legújabb fejlesztő eszközöket (NikiTalk, PictoVerb).”

Zuglói Benedek Elek EGYMI 1

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!