Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Szent István körúti Tagintézmény

5100 Jászberény, Szent István körút 22.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

 Intézményünkben 34 autizmussal élő gyermeket tanítunk tanulásban akadályozott gyermekekkel együtt, de egyéni fejlesztési terv alapján, melyben prioritást kap a gyermek kommunikációs és szocializációs készségeinek fejlesztése. Hét autizmussal élő gyermek fejlesztése részleges integrációs formában történik. Az autizmussal élő gyermekek fejlesztése autizmus specifikus módszerekkel történik ( pl. egyénre szabott napirend, folyamatábrák, alaplapok, viselkedésterápiás megközelítés ).

Szülői ajánlás:

„Gyermekemnek hosszú ideje kerestem megfelelő intézményt, és végül megtaláltuk a jászberényi iskolát, ahol nagy szeretettel fogadtak. Később kiderült, hogy nemcsak szeretik, hanem a gyógypedagógusok az autisták számára kidolgozott módszerekkel, illetve autista specifikus tantermekben megfelelően nevelik, oktatják gyermekeinket. Fiam sokáig nem tudott beszélni, számolni, de a fejlesztések hatására egyre több hangot, szót használt, jobban tudunk kommunikálni. Szülőtársaimnak is ez a véleménye.”

 

Klapka György iskola 1

Klapka György iskola 2

 

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!