Átszervezés történt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat megyei szintű szakértői bizottsági tagintézményeinek körében átszervezés történt a feladatellátás és a területi illetékesség terén.

 

Az átszervezés következtében:

Az V./VIII./IX./XX./XXI./XXIII. kerületekben állandó lakcímmel, ill. tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek a 2014-2015-ös tanévtől a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2. sz. Szakértői Bizottsági Tagintézménye illetékességi körébe tartoznak.

  •  A III. kerületben állandó lakcímmel, ill. tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek a 2014-2015-ös tanévtől a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 1. sz. Szakértői Bizottsági Tagintézménye illetékességi körébe tartozik.
  • Az állami gondoskodásban élő gyermekek vizsgálata a 2014-2015-ös tanévtől tartózkodási hely szerint illetékes tagintézményben történik.
  • Az SNI kategórián belüli diagnosztika területén is történt változás. A középsúlyos értelmi fogyatékos, valamint korai fejlesztésben részesülő gyermekek vizsgálata a továbbiakban a lakhely és tartózkodási hely szerint illetékes tagintézményben történik.
  • Az átszervezés nem érinti a jogszabályok által meghatározott tartalmakat, a tankerületi szakértői bizottsági tagintézmények, valamint a megyei-országos feladatokat ellátó tagintézmények munkamegosztása fennmarad.

Az alábbi táblázat részletesen tartalmazza a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat szakértői bizottsági tagintézményeinek elérhetőségét, működési körzeteivel megjelölve, a már fent említett változásokkal együtt.

Ennek értelmében a bölcsődébe/óvodába/iskolába járó sajátos nevelési igényű gyermekek vizsgálatát (alap- és kontrollvizsgálata) lakcím, ill. tartózkodási hely alapján, 2014. szeptember 1-jétől a fenti elosztás szerint végzik megyei szintű szakértői bizottsági tagintézményeink.

Az idei tanévtől esedékes felülvizsgálati kérelmeket a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat megfelelő Szakértői Bizottsági Tagintézményéhez szíveskedjenek megküldeni.

 

 

Jelenlegi vezetéssel megbízott személyek és elérhetőségeik:

 

Metzger Balázs
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Székhelyintézmény 

1077 Bp. Izabella u. 2   
tel.: 06-20 210 2930.   

 

Ferencziné Nagy Eszter
mb. tagintézmény-vezető 
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 1. számú Szakértői Bizottsági Tagintézménye

1116 Bp. Rátz L. u. 73-75.              
tel.: 06-30 243 40 21

 

Nyeste Péterné Szabó Ottilia  
tagintézmény-vezető  
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2. számú Szakértői Bizottsági Tagintézménye

1077 Bp. Izabella u. 1.
tel.:06-30 814 7434

 

Pálvölgyiné Kozmér Krisztina 
tagintézmény-vezető 
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 3. számú Szakértői Bizottsági Tagintézménye

1149 Bp. Fráter György u.15-17.      
tel.: 06-20 915 9394