Átadtuk az első okoseszközt a DATA projektben!

2020 januárjában újabb fontos állomáshoz érkezett az uniós forrásból megvalósuló DATA projekt: Budapesten, az Autizmus Alapítvány központjában átadtuk az első okoseszközt, amely a DATA applikációval hozzájárulhat autista társaink önállóbb életéhez

A projekt keretében Szövetségünk vállalta, hogy előzetes igényfelmérés mellett az applikáció tesztidőszakához kapcsolódóan az autista személyek képességszintjüknek megfelelő okoseszközt igényelhetnek. A tesztelők számára a jelentkezési időszak nemrég lezárult, így az érintett személyek és családok hamarosan országszerte hozzájuthatnak az okostelefonokhoz és tabletekhez.

Az átadáson részt vett Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is, aki az első tabletet Zörgő Tamás, az Autizmus Alapítvány felnőtt csoportjának tagja számára nyújtotta át Kővári Edit, az AOSZ elnökének társaságában.

Budapest, 2020. január 28. Németh Regina gyógypedagógus bemutatja az autisták mindennapi életét segítõ applikációt egy okostelefonon Zörgõ Tamás autizmussal élõ fiatalembernek az Autizmus Alapítvány Delej utcai épületében 2020. január 28-án. Mellettük Fülöp Attila szociális ügyekért felelõs államtitkár (j). MTI/Bruzák Noémi

Az okoseszközök átvételével kapcsolatban szerződött tesztelőink számára hamarosan további tájékoztatást adunk.

Az EFOP-1.1.5-17-2017-00007 számú DATA: “Digitális autonómia-támogatás autizmus spektrumon című projekttel kapcsolatban további információ a www.data.aosz.hu honlapon található.