AOSZ tagszervezet neve:  Apró Lépések Egyesület Apró Lépések logo
Címe:  3200 Gyöngyös, Nap utca 2/1.
Telefonszám:   06 20 587 7144
E-mail cím:   aprolepesekegy@gmail.com
Elnök neve:   Keresztesi Koppány
Honlap linkje:   https://aprolepesek.hu/
Alapszabály linkje:   https://aprolepesek.hu/wp-content/uploads/2018/08/alapszabaly-2018.pdf
Facebook oldal linkje:   https://www.facebook.com/aprolepesekegyesulet/
Tagdíj összege: 

 4000,- Ft/fő/év,

családok esetén kedvezményesen 2 főre 5000,- Ft/év

 

Rövid bemutatkozás:

Az Apró Lépések Egyesület 2015. novemberében alakult, de jogerős bejegyzése, csak 2016. februárban lett. Az egyesület Gyöngyös és Hatvan vonzáskörzetében lévő, autista gyermeket nevelő szülőkből, szakemberekből áll. Jelenlegi taglétszám 25 fő. Céljaink és tevékenységeink sokrétűek, a társadalmi szemléletformáláson át, az érdekérvényesítés, szülősegítés, információnyújtás a vezérfonal. Ezen kívül, a saját példáinkból is érzett ellátási hiányosságokra szeretnénk megoldásokat találni, melyek mind az autizmus specifikus fejlesztések, mind az óvodai, iskolai ellátás területén jelentkeznek.
Az egyesület jogerőre emelkedése után pár nappal már az Autisták Országos Szövetségének tagszervezete lett és az AOSZ vidéki hálózatosodás programjában is részt vesz. Jó kapcsolatokat ápolunk az országosan is elismert autizmus specifikus helyekkel, intézményekkel, szakemberekkel (Vadaskert Alapítvány, ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Autizmus Alapítvány, Nemzetközi Cseperedő Alapítvány, Mozaik Egyesület, Autizmus Koordinációs Iroda, Egy Másik Út Egyesület, Budapesti Korai Fejlesztő Központ, Symbo Alapítvány).
Az egyesület nem előzmények nélküli, hiszen már két szülőtréninget szerveztünk le Gyöngyösre, a Mozaik Egyesület Fogódzó Plusz, valamint egy 5 napos FSZK-s képzést. Havi rendszerességgel szülőklubokat tartunk, valamit közös szabadidős programokat (mátrai túrákat) szerveztünk.
Rendszeresen, nyilvános előadásokat szervezünk autizmus témában, vendégünk volt már Dr. Simó Judit, Őszi Tamásné, Oravecz Lizanka és Fekete Gy. Viktor.

Egyesületünk két alelnöke Méhész Ágnes és Fazekas Zsuzsa gyógypedagógusok, ezen kívül 3 végzett mentorszülő is erősíti egyesületünket.

 

Tagszervezet által nyújtott szolgáltatások (felsorolás):

  • havi rendszerességű szülőklub
  • szülőtréningek leszervezése
  • rendszeres közösségi programok (mátrai kirándulások)
  • érzékenyítő foglalkozások leszervezése
  • információnyújtás
  • mentorálás, szülősegítés
  • érdekképviselet

 

Egyéb fontos információ:

A Apró Lépések Egyesület belépési nyilatkozata word formátumban IDE kattintva letölthető.