Áprilisban lesz a Szociális Farmok Roadshow Pest megyei eseménye

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Szimbiózis Alapítvány a szociális farmok aktuális fejlesztési folyamatokról, a legfrissebb hazai kutatásról, nemzetközi kitekintésről, folyamatban lévő jogszabályi változtatási lobbi munkáról, egy működő szociális farm gyakorlatáról és a közeljövő pályázati finanszírozási lehetőségeiről egy-egy interaktív workshopot tervez tartani régiónként.

A Roadshow Pest megyei rendezvényének Gödöllő ad majd otthont.

A helyszín: Gödöllő, Páter Károly u. 1.
Az időpont: 2016. április 1.

A program:
09:30–10:00 Regisztráció (mindenki kap egy szakmai anyagokat tartalmazó CD-t)
10:00-10:30 Szociális Farmok az EU-ban – Nemzetközi kitekintés a green care, social farming stb. rendszerekre, az EU-s szabályozásra, támogatási formákra és kapcsolódó lehetőségre.
10:30-11:00 Hazai kezdeményezések, problématérkép – Hogyan működik a gyakorlatban? Mi kell ahhoz, hogy mindez adaptálható legyen?
11:00-11:30 Megoldáskeresés, javaslatok – A jogszabályi környezet akadályainak „átugrása”, milyen alternatívák közül választhatunk?
11:30-12:00 Szociális farmok létrehozásának és működtetésének lehetőségei – Forrástérkép, tevékenységi-, és célcsoporti portfólió. Hogyan fogjunk hozzá, ha szociális farmot tervezünk indítani?
12:00 –12:30 Büfé ebéd, kötetlen beszélgetés

A részletes program letölthető ITT.

A részvétel ingyenes, regisztrálni a http://kerdoiv.gak.hu/roadshow felületen lehet.