AOSZ Tartalmas Pihenés 2023 tábor – Esőmanók Egyesület

Az Esőmanók Egyesület AOSZ Tartalmas Pihenés táborát július 31-től augusztus 4-ig tartotta. Olvassátok el élménybeszámolójukat:

“A táborban minden gyermek mellett volt 1 felnőtt kísérő (gyógypedagógusok, gyógyped.asszisztensek)  és bevontunk  autizmussal élő idősebb gyermekeket is , akik önkéntes segítők is voltak egyben.

Kiinduló helyszínünk a Szekszárdi EGYMI volt,de mindennap máshova utazunk, más-más helyeken étkezünk. 

Kiemelt figyelmet fordítottunk a vizuális támogatásokra, minden napra napirenddel készültünk. Egyéni felmérések alapján személyre szabott mappákat készítettünk, benne minden felnőtt és gyermek képével, mindezt okoseszközökön, DATA segítségével is).

A tábor programjait úgy állítottuk össze, hogy minden nap érdekes, szórakoztató, élményekkel teli legyen. Kutyaterápiás foglalkozás, várlátogatás, lovasprogram, kézműves foglalkozás, állatkerti látogatás, rendőrségi látogatás ( rendőrautó, rendőrmotor kipróbálása) és persze az elmaradhatatlan strandolás szerepelt a programok között.

Minden helyszínen nagyon vártak minket, figyelembe vették a gyerekek egyéni szükségleteit, csak pozitív hozzáállást tapasztaltunk.

Sok felajánlást is kaptunk,  a gyerek szállítását egy helyi vállalkozó teljesen ingyen biztosította, a belépőket is minden helyen kedvezményesen, vagy térítésmentesen kaptuk.

 A gyerekek minden nap örömmel jöttek, és élményekkel gazdagon mentek haza a szülők nagy örömére.”