AOSZ Tartalmas Pihenés 2023 tábor – Autisztikus Gyermekekért Baranyában Alapítvány

Az Autisztikus Gyermekekért Baranyában Alapítvány július 17. és 21. között tartotta AOSZ Tartalmas Pihenés táborát. Olvassátok el élménybeszámolójukat!

“Az AOSZ Tartalmas Pihenés tábort második alkalommal szerveztük meg, idén 8 felső tagozatos általános iskolás fiatal és 4 pedagógus részvételével. A táborba jelentkező gyermekek érdeklődését figyelembe véve állítottuk össze a programokat, amelyek között volt kalandpark, túrázás, várlátogatás, kézműves foglalkozás, íjászat, strandolás és barlangtúra is.
A tábor hetében tombolt a kánikula, de ez nem akadályozta meg a résztvevőket a felhőtlen szórakozásban és élménygyűjtésben. Volt lehetőség eddig ismeretlen tevékenységekben, mozgásformákban kipróbálni magukat, a várlátogatások során új ismereteket, érdekességeket tanulni. A közösen megélt élmények a kis csapatot szorosabb közösséggé formálták: a sporttevékenységek során egymást biztatták bátorságra, kitartásra, a pécsváradi várban játékosan megtapasztalhatták, milyen érzés feltétel nélkül megbízni egymásban, Szigetváron azt is, hogy közösen mekkora élmény elérni egy kitűzött célt. Az íjászat hatalmas sikerélményt nyújtott még a legbátortalanabb gyerkőcöknek is, köszönet az íjász oktató végtelen türelmének, empátiájának. A gyermekek között volt, aki erős ellenállást mutatott a strandolással szemben, de ezt is sikerült legyőzni a pólóban való fürdőzéssel, így a vízben önfeledten játszhatott a többiekkel.
A tábor ideje alatt két vidéken lakó táborozónk most először, önállóan utazott be Pécsre távolsági autóbusszal, illetve haza. Büszkék vagyunk rájuk!
A tábor során a sokféle élmény mellett a tanult szociális-kommunikációs készségeket is gyakorolhatták a gyerekek az utazások, az éttermi étkezések, a zsebpénzükből való fagylaltvásárlás során. Mi felnőttek – szülők és pedagógusok, – láthattuk, hogy mennyi pozitív eredménye lehet a közös táborozásnak. Köszönjük a lehetőséget az AOSZ-nak!”