Mihala Tímea

Kecskeméten élek fiaimmal, itt is dolgozom. Több éve végzek animátori tevékenységet, elsősorban középiskoláknál, de tartottam már érzékenyítő órát szociális szférában dolgozók és felsőosztályos nyári táborozók részére is.

Körülbelül három éves volt a fiam, amikor kezdett tisztulni a kép a diagnózisát illetően. A helyzetet feldolgozva és szép lassan elfogadva kerestem a lehetőségeket, hogy az autizmusról minél többet megtudjak és hasznosítsam magamat. Képzésekre kezdtem el járni, bekapcsolódtam a helyi egyesület (Autista Gyermekekért Egyesület) munkájába, ahol most már vezetőségi tag is vagyok. Ismerősöket, hasonló helyzetben lévő szülőket ismertem meg, főként az egyesületi munkának köszönhetően. Később szakmát változtattam, és már pár éve iskolapszichológusként dolgozom középiskoláknál. Pszichológusként az autizmus témájában elsősorban az érintett szülők és családok helyzetének, mindennapi problémáinak feldolgozásával foglalkozom, néhány alkalommal vezettem szülőcsoportokat. Jelenleg családterápiás tanulmányaimmal bővítem ismereteimet. Iskolapszichológusként olyan témákkal is foglalkozom csoportokban a fiatalok érzékenyítése céljából, amelyek sajnos akár iskolai közösségben tanuló autista fiatalokat is érinthet, úgy, mint a kirekesztettség és a bántalmazás.

Érzékenyítő órákat tartani 10-20-30 fős csoportoknak csepp a tengerben, de jó érzés látni, hogy a fiatalok érdeklődve, megnyílva figyelnek és kérdeznek, sokukat megérint a téma. És jó érzés számomra is, hogy valamit hozzátettem ehhez a tengernyi feladathoz.

Animátori tevékenységet Kecskeméten és közvetlen (20-30 km-es) körzetében vállalok felsőtagozatos, középiskolás vagy idősebb korosztály részére.

Elérhetőségem: mihala.timea@gmail.com

« vissza az animátorokhoz