Akadálymentes szakértői vizsgálat az autista gyermekeknek

2021. december 3-án szakmai délutánt tartott az Autisták Országos Szövetségének Oktatási Munkacsoportja a Pedagógiai Szakszolgálatok, Szakértői Bizottságok munkatársai számára, melynek témája az akadálymentes szakértői vizsgálat volt. A szakmai délután során a meghívottak magas színvonalú előadásokat hallhattak a témában, bemutattuk a Szakértői Bizottságok munkáját segítő autizmusbarát szakértői vizsgálatokhoz kidolgozott anyagainkat is. Az eseményen közel 100 szakember vett részt. 

Szakértő előadóink voltak: 

  • Kapitány Imola, az Oktatási Munkacsoport vezetője, az AOSZ elnökségi tagja
  • Őszi Tamásné, gyógypedagógus, az Autizmus Alapítvány általános iskolájának vezetője, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatója 
  • Tóthné Kovács Krisztina, gyógypedagógus, Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat
  • Csepregi András,  gyógypedagógus-pedagógiai szakpszichológus, Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsaba

Az Autisták Országos Szövetségének célja, hogy a szakértői vizsgálat autizmusbarát környezetben és módszerekkel történjék és együttműködés alakuljon ki annak érdekében, hogy a családok a vizsgálatokhoz kapcsolódó kérdésekben mihamarabb tájékoztatáshoz jussanak  AOSZ munkatársainak segítségével. Bízunk abban, hogy a jövőben az autista gyermekeket nevelő családok pozitív változásokat tapasztalhatnak majd a szakértői vizsgálatok során.