Ajándékozzunk magunk készítette karácsonyfadíszeket!

A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesületének felhívása egy karácsonyi, jótékonysági akcióval kapcsolatban az imént érkezett meg az AOSZ irodájába.

Mivel mi is egyet értünk a kezdeményezéssel, ezért teljes egészében megosztjuk tagságunkkal is a levelet, és megkérünk mindenkit, hogy aki tud, csatlakozzon a jótékonysági kezdeményezéshez. 

 

Hand-holding-gift-001

Kedves Barátaim! Kedves Kollégák!
 
Arra gondoltunk itt többen a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesületénél (ÖNÉ), hogy saját magunk által készített kedves kis karácsonyi díszekkel lepnénk meg embertársainkat. Ezzel egyrészt örömet szerzünk másoknak, másrészt megmutatjuk, milyen kreatívak vagyunk, harmadrészt pedig azt is közvetítjük a világnak, hogy mi is tudunk ajándékozni, nem csupán elfogadjuk a nekünk szánt segítséget és ajándékokat.
 
Ez lenne a sérült emberek ajándéka egy olyan időszakban, amikor az emberek érzékenyek, nyitottabb szívvel járnak, és ezért az üzenetünk is biztosabban eljutna hozzájuk. Közülünk sokan jó kézügyességgel rendelkeznek, és egy karácsonyfadísz kicsi, mégis szép ajándék. Lehet az gyöngyfűzéssel előállított dísz, valamilyen kedves só-gyurma, dekupázssal készített gömb, de akár papírhajtogatás, origami, papírmasé vagy bármilyen más technikával elkészített tárgy. De akár gyertya is, amit ilyen helyeken az ünnepi asztalra vagy a karácsonyfa alá ki lehetne tenni.
 
Ebben az évben az Újpesti Kulturális Központnak (www.ujkk.hu) szeretném eljuttatni az ajándékainkat, mert itt igazán partnerként kezelik a fogyatékos embereket. Nyolc intézményükbe számtalan bemutatkozó programra felkérték őket, legyen szó kultúráról, parasportról vagy érzékenyítésről. Évente rendeznek esélyegyenlőségi napokat, és tíz éve teret adnak honlapjukon a TÁMASZ- Fogyatékossággal élők oldalának (www.ujkk.hu ).
Határidőnek a november 30-át célozzuk meg. Akkor lenne hatásos, ha egyben egy nagyobb mennyiségű karácsonyfadíszt tudnánk átadni, és lehetőleg még akkor, amikor még nem állították fel a karácsonyfákat. Kérdésekre, javaslatokra szívesen válaszolunk, az átadásról mindenkivel egyeztetünk.
Jelentkezéseiteket itt erre az e-mail címre várjuk: gy.dobosmariann@gmail.com
 
Üdvözlettel:
 
                                                           Gy. Dobos Mariann
                                                              (ÖNÉ)
Budapest, 2014. november 14.