A tanácsadás szerepe, tanácsadói feladatok felnőttkorú autista emberek ellátásának támogatásában – továbbképzés

A felnőttkorba lépés talán a legnehezebb állomás a legtöbb autizmussal élő ember és hozzátartozói számára. Az önállósodás kérdései, a lakhatási és munkavállalási lehetőségek, a méltó életvitel kialakítása hatalmas kihívás az érintettek és az ellátásban dolgozó szakemberek számára is.

Az FSZK továbbképzésének célja, hogy a felnőtt autista emberek ellátását támogató elméleti és gyakorlati ismereteket, továbbá tanácsadói kompetenciafejlesztést nyújtson az autizmus szakterületén már felkészült és gyakorlattal rendelkező szakemberek számára. Képzésükre olyan – a felnőtt ellátás területén dolgozó – szakemberek jelentkezését várják, akik autista emberek méltó felnőttkori életének kialakítását szeretnék támogatni szakértelmükkel, eszközeikkel, elsősorban az ellátó intézményeknek, szakembereknek és családoknak nyújtott tanácsadás segítségével.

A továbbképzések sikeres elvégzését követően a résztvevők egy része lehetőséget kap a projekt keretében finanszírozott hálózati, szervezett tanácsadói munkára is.

Jelentkezési határidő: 2019. január 08.

 

További információ és jelentkezés ide kattintva elérhető.

 

A TANÁCSADÁS SZEREPE, TANÁCSADÓI FELADATOK FELNŐTTKORÚ AUTISTA EMBEREK ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁBAN – SZOCIÁLIS TERÜLETEN MINŐSÍTETT TOVÁBBKÉPZÉS