A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán érzékenyítő képzés indul

„Fogyatékossággal élők esélyegyenlősége a közszolgálatban” című tantárgy első előadását Dr. Fejes Zsuzsanna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, egyetemi docens nyitotta meg.

A rendezvényen Czibere Károly,az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára „Érzékenyítés az iskolákban, érzékenyítés a mindennapokban”címmel tartott előadást.

Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő „A társadalmi szemléletformálás eszközei, módszerei, a befogadó társadalom” címmel tartott előadást jelnyelvi tolmács segítségével. A honatya hangsúlyozta, hogy napjainkban nagyon fontos kérdés az, hogy a társadalom mit tud tenni azért, hogy a fogyatékkal élő emberek számára a ma még létező akadályok legyőzhetőek legyenek.

A Közigazgatás-tudományi Kar Életpálya és Emberi Erőforrás Intézete által szervezett „A fogyatékossággal élők esélyegyenlősége a közszolgálatban” című féléves kurzusa tovább folytatódik majd. A cél az, hogy az NKE központi törekvésének megfelelően, az egyetemi közös modul részeként 2015 szeptemberétől minden kar hallgatója kötelezően tanulja majd az adott téma ismeretanyagát.

A teljes cikket ezen a linken találják.

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem