Az AOSZ és az ELTE együttműködésében januárban elindul az autizmus hazai történetének legkomolyabb infokommunikációs fejlesztése, a DATA projekt. A projekt eredményeképp elkészülő mobil applikáció korszerű módszerekkel segíti az autista emberek önálló életvitelét, mindennapjait.

Február 28–án az AOSZ felkérésére megkezdte munkáját a szociális irányelv fejlesztő csoport. Az irányelv fejlesztő csoport 7 főből áll, munkáját az Autizmus Alapítvány szakértője Őszi Tamásné szakmai irányításával végzi. A munkacsoport a nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat, tapasztalatokat összesítve, a hazai jogszabályi illeszkedést és az autista gyermekek és felnőttek szükségleteit szem előtt tartva végzi munkáját.

Októberben újabb 3 vidéki településen nyílik AOSZ Info-Pont iroda: Szombathely, Kecskemét és Mindszentpuszta

Októberben az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és az Autisták Országos Szövetsége együttműködésében Autizmusban érintett családokat segítő modellprogram valósul meg.

November 21-én partnerségi megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Fülöp Attila, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Vitályos Eszter Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezet képviselője az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyatékossággal élők.