A hálózatos projekt eredményeként ősszel országosan 6 helyen nyílnak meg vidéki AOSZ Info-Pont irodák, amelyek helyi szinten tanácsadással segítik a hozzájuk forduló érintetteket.

Az AOSZ 2016. májusi közgyűlése az autizmussal élő Csonka Gábort választja meg a szervezet alelnökévé.

Április 2-án, az Autizmus Világnapján, Budapesten a Madách téren, egy családi nap keretein belül kerül bemutatásra „Nők kékben” címmel, az a fotókiállítás, ami négy autista gyermeket nevelő édesanya és egy autizmussal élő fiatal lány életét mutatja be. A kiállítás vándor fotókiállításként indult útjára különböző vidéki és külföldi városokba.

Az AOSZ az „Autizmusról/autizmus spektrum zavarokról szóló egészségügyi szakmai irányelv” frissítésében tanácskozási joggal részt vesz a dr. Balázs Anna és dr. Stefanik Krisztina által vezetett irányelvfejlesztő munkacsoport megbeszélésén, ill. írásbeli észrevételeket tett a frissített szövegváltozathoz.

Februárban a Felnőtt Fogódzó elnevezésű, korábban kétnapos szülőtréninget háromnapos, 30 órás képzéssé alakítottuk, és felnőttképzési tevékenységként engedélyeztettük E-001430/2016/D001 nyilvántartási számon.