A Láthatatlanok – Autista emberek a társadalomban című könyv akciósan megvásárolható

A Scolar Kiadó által 2010-ben megjelentetett  “Láthatatlanok – Autista emberek a társadalomban” című könyv most 499 ft-ért megrendelhető. Az akció 2016. január 31-ig tart. Ezt követően a könyv már csak az AOSZ-on keresztül vásárolható meg.

Elérhetőségeik:

Weboldal: www.scolar.hu

Cím:
Scolar Kiadó
1016 Budapest, Naphegy tér 8. (MTI székház)
BKV-val megközelíthető: 178-as busz végállomásától 1 percre

E-mail cím: scolar@scolar.hu 

Online is megrendelhető az alábbi hivatkozáson.

 

A kiadvány az Országos Autizmus Kutatás folytatása, mely a Magyarországon autizmussal élő emberekről és családi környezetükről kíván képet adni.

A könyv az autista emberekről és társadalmi környezetükről szól: szülőkről, családokról, civil szervezetekről, intézményekről. Társadalomkutatók mélyedtek el az alábbi kérdésekben: Milyen szerepet játszottak az autizmus hazai ügyében a civil mozgalmak, hogyan váltak egyre láthatóbbá az autizmussal élő˜ emberek nehézségei? Ki számít autista embernek a közoktatás és az egészségügy rendszerében? Milyen utat jártak be a szülők és családjaik, akik autista gyereket nevelnek? Miképp vonható be az autista személy a család vizsgálatába? Speciálisan az autista fiatalok problémáit tárták fel a szülők részvételével folytatott fókuszcsoportos beszélgetések, valamint az autista fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedését vizsgáló kutatás. 

A kötet része az Autism Europe nemzetközi civil ernyőszervezet által kiadott írás, amely az autizmusról szóló jelenlegi, tudományosan igazolt, klinikai szakemberek által széles körben osztott, az érintettek és családjaik által is elfogadott tudást igyekszik rövid és közérthető formában összefoglalni.

láthatatlanok

banner2-01 Láthatatlanok