A kormány legújabb védelmi intézkedései

Kedd éjféltől Ausztriához hasonló intézkedéseket vezetett be a kormány. Este 8 óra és hajnal 5 óra között kijárási tilalom van érvényben. Általános rendezvénytilalom lépett életbe. A szabadidős létesítményeket – fitneszterem, fedett uszoda, múzeumok, színházak, állatkertek – zárva kell tartani. A felsőoktatás csak online formában működhet, és a kollégiumokat, a felsőoktatási kollégiumokat is be kell zárni. A középiskolákban, nyolcadik osztály fölött digitális oktatás lép életbe, míg a bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter levele a tantermen kívüli, digitális munkarendről

14/2020 (XI.10) EMMI határozat a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről a középfokú iskolákban

Orbán Viktor bejelentette: a kórházi dolgozókat, az iskolai tanárokat, az óvónőket és a bölcsődei dolgozókat hetente célzottan tesztelni kell. Hozzátette: ezt akkor is meg kell tenni, ha tudják, hogy a gyorsteszt csak 50-60 százalékos biztonságot ad.

A részletszabályokat itt olvashatják.

Az intézkedésekről bővebben IDE kattintva olvashatnak.

A mintavétel céljából felkereshető intézmények listájáról ezen a linken tájékozódhatnak.

A mintavételt a Semmelweis Egyetem térítésmentesen biztosítja a budapesti és Pest megyei állami fenntartású intézmények egészségügyi dolgozói, személyes gondoskodást végző munkavállalói és pedagógusai számára, amennyiben a mintavétel indokoltsága utazáshoz kötött.

Koronavírus önmintavételes laboratóriumi teszt is ideális megoldás lehet a koronavírus fertőzés gyanújának felmerülése esetén.

https://www.varadicovidteszt.hu/?gclid=Cj0KCQiA7qP9BRCLARIsABDaZzh1ZDtFIf8TKMKyf4EihtanFw2O4UoAzWZzye3utFa6byqgVoyHaacaApnPEALw_wcB